Livet, den bästa skolan

Livet är en utomordentlig skola som ser till att jag lär mig det jag behöver lära mig. En sån lärdom är att våga lita till min sanning även när omgivningen inte förstår. Tänk, jag som varit så beroende av omvärldens bekräftelse får nu lära mig att själv vara den som bekräftar mig, en färdighet värd guld.

Jag har kommit till en punkt i livet där jag vet tillräckligt för att urskilja sanningen från lögnen. Min kropp vet och den talar om när saker inte står rätt till. Oavsett om någon försöker få mig på andra tankar så lyssnar jag till kroppen. Förmedlar den en känsla av obehag eller får den mitt hjärta att ta glädjeskutt och fylla mig med energi? Det är bara att välja vilken av dessa sinnesstämningar jag föredrar.

Visst, ibland försöker jag ignorera sanningen eftersom den kan vara obekväm men då skriker kroppen högre och högre, tills jag lyssnar. Kämpar jag emot gör jag bara saken värre. Så jag är med andra ord i trygga händer och med god guidning.

Det är just det här som mänsklighetens uppvaknande handlar om, att hitta tillbaka till sanningen, sanningen som vi har tillgång till genom oss själva och som ska göra oss fria. Det börjar alltid hos oss själva. Vi är var och en som vår egen port ut i friheten. Jag är övertygad om att en verklighet där vi alla lever som fria individer är möjlig och till och med inom räckhåll. Tanken är bara lite ovan.

Tänk att ha förmånen att vara här på jorden just nu och uppleva hur vi, mänskligheten, tillsammans återtar vår kraft och suveränitet. Vi kanske inte har facit. Vi vet inte exakt vad som ligger framför oss men vi har vår intuition, vår inre röst, magkänslan, vetskapen, gud eller vad du vill kalla det, och det är den bästa garantin av dem alla. När vi står i vår egen kraft kan det inte bli annat än fantastiskt bra.

/ J