En väg igenom kaoset

Brukar i regel var en viss inkörningssträcka innan jag lär mig skriva det nya året men 2023 känns överraskande lätt. Det tar jag som ett gott tecken och, ja, det stämmer att jag har en mycket positiv känsla inför 2023, inte minst för att det är så mycket av det som legat fördolt för den breda massan som nu kommer upp till ytan. Det bokstavligen väller upp avslöjanden om korruption, censur, förtryck och mycket mörkare saker än så. Jag tror på ljuset och sanningen, att det ska segra och det gör det oundvikligen i slutänden men för att nå ända fram behöver vi också våga se det mörka som ju alltid funnits där.

Det är som att vi levt på ytan under en lång, lång tid ovetandes om vad som hela tiden fanns under våra fötter. Vi levde i illusionen att vi var fria. Det mörka under oss har hållit oss i sitt fasta grepp av skuld och känsla av att inte ha något värde, vilket är så långt ifrån sanningen som det går att komma men det håller på att bli ändring på det.

I takt med att människor vaknar, för det sker nu över hela jorden, kommer det som hållit oss tillbaka fram i ljuset. Det finns ingen väg runt. För att nå ljuset behöver vi gå igenom det mörka och ha tillit till att något helt fantastiskt väntar på andra sidan. Du har egentligen den vetskapen inom dig och den kan identifieras som din magkänsla och din intuition, det som får ditt hjärta att sjunga.

Din magkänsla är det redskap som tar dig igenom när du kanske bara ser ett steg i taget framför dig. Och där är vi nu när världen tycks vara ett enda stort kaos. Men jag märker skiftet mot en ljusare framtid också i mig själv genom hur jag idag ser möjligheter där jag aldrig trodde de fanns. Jag märker hur jag har sträckt på mig och ser värdet och det gudomliga i mig för vi är alla fantastiska skapelser i universum. Det är bara att se på oss själva hur finurligt och sinnrikt vi är designade, jag menar bara att vi går här och andas är tillräckligt att förundras över. Så ja, jag har alla bevis jag behöver för att tro på framtiden.

Det kommer troligtvis att gunga rejält även under 2023 men det är för att att det mörka trycker på och vill ut. Så ha lite is i magen och välkommen 2023! Jag finns här och tar emot dig. / J