Ett sant äventyr

Vad som händer när jag på allvar börjar släppa taget om gamla mönster är att jag blir skrämmande medveten om hur många regler, oskrivna lagar, normer, måsten, föreställningar och så vidare som styrt mitt liv och fullkomligt fyllt min verklighet på ett sätt så nästan inget annat fått utrymme. När jag äntligen lyckas kliva utanför den verkligheten blir det nästan en chock att se hur upptagen jag varit av det som varit allt annat än vad livet borde handla om, det vill säga frihet, livsglädje, kärlek, sinnesfrid, harmoni, suveränitet, mod, kraft, ja, det är bara att fortsätta fylla på listan.

Att kliva utanför den gamla verkligheten kan också vara överväldigande för att jag knappt vet hur jag ska bete mig. Vem är jag när jag inte ständigt har alla dessa regler och krav att försöka leva upp till? Jag är helt enkelt ovan och det kan ligga nära till hands att jag helst skulle vilja krypa tillbaka och gömma mig i det gamla och trygga. Men hur gärna jag än skulle vilja det så är det för sent för när jag en gång sett igenom illusionen går det inte att vända tillbaka. Då är det bara att fortsätta gå på den väg jag slagit in och möta vad som än kommer till mig. Och jag skulle inte vilja ha det annorlunda för det är ett sant äventyr att upptäcka och utforska den fantastiska möjlighet jag fått att vara människa. / J