Friheten värd alla utmaningar

Inget kan ersätta längtan efter att leva mitt eget meningsfulla och rika liv. Haken är att jag får jobba för det. Det kommer inte gratis. Vinsten överträffar dock alla utmaningar på vägen tusen gånger om. Just nu jobbar jag med att ta mig förbi några gamla kvarlevor av det förtryckande och förminskande narrativ som var dominerande under hela min uppväxt och som följt mig genom mitt vuxna liv.

Jag har kommit långt på min väg. Jag har skördat många härliga segrar då jag lyft mig själv igenom utmaningar som tycktes oöverstigliga. Jag kan känna mig stolt över att jag aldrig gett upp, men det är små rester kvar som det nu är dags skaka av mig. Så, vad hindrar mig? Jo, min egen rädsla att möta friheten och den kraftfulla person jag vet jag är. Det finns dock ingen tvekan om att det är friheten jag vill ha, friheten att uttrycka mig så som jag längtar efter.

Ja, jag är som sagt på mycket god väg. Nu är det bara den där allra sista biten. Och oavsett alla röster inom mig som skriker hur ”farligt” det är fortsätter jag gå för jag vet hur det lönar sig. Nu finns ingen återvändo. /J