Avslut eller början på något nytt

Dags att släppa taget om min podd ”Liv i rörelse”.

”The secret to a long life is knowing when it’s time to go”, var titeln på en låt som jag lyssnade på i min walkman för ett antal år sedan när jag var på luffen i den grekiska övärlden. Den hjälpte mig igenom situationer som det var dags att lämna, vilket ibland kan vara nödvändigt för att skapa plats för något nytt att komma in.

Vi lever minst sagt i förändringens tidevarv när det än mer krävs av oss att släppa taget om det som varit och, ja, en och annan ”hjärtevän”, som min podd.

Det kan vara ett konststycke att lämna något när jag inte vet vad som kommer istället men det är också en del av spänningen då jag i alla fall är säker på en sak och det är att det som väntar bara är gott.

Och hur kan jag vara så säker på att allt är gott? Jo, för det är jag som väljer vad jag vill fokusera på och då fokuserar jag förstås på det som lyfter och bär, på det som tjänar det högre goda. Det är egentligen inte konstigare än så. Jag riktar mitt fokus till det jag vill ska växa.

Visst möter jag utmaningar och prövningar som behöver hanteras men är det något jag lärt mig längs vägen så är det att alla stormar går över förr eller senare, alltid, utan undantag. Allt handlar om hur jag förhåller mig till det jag möter. Det är jag som väljer. Jag har makten. 

Så, inom kort försvinner jag från podden, men jag försvinner förstås inte helt från etern. Du hittar mig här på bloggen och på min hemsida där du kan läsa om boken ”Vidare och igenom”. Jag finns kvar ännu en kort tid på podden, så du är varmt välkommen att lyssna på tidigare avsnitt.

Ta hand om dig där ute i denna uppvaknandets tid.
Allt gott / Johanna